Luca-nap

2018. december 13.

2018. december 13-án, csütörtökön 18.00 órától dr. Silling Léda néprajzkutató mesél nekünk mókásan a Luca-napról a VM4Köz. Klubban.

2018. december 13.

December 13-án, Luca-napján dr. Silling Léda néprajzkutató érkezett hozzánk, aki mesélt a VM4Köz.Klub vendégeinek az ehhez a naphoz kötődő sok furcsa babonáról és népi szokásról. Hirtelen betoppant a VM4Köz.Klubba Luca is, aki lisztet szórt mindenkire, és szaloncukrot adott a gyerekeknek – megismerhettük Szent Lúcia történetét is.

Dr. Silling Léda szépségápolási tippeket is adott, mivel a hiedelem szerint december 13-a szépségvarázsló nap is: szép piros alma levével kell megmosdani ahhoz, hogy bőrünk szép és puha legyen.

2018. december 13.

December 13-án, Luca-napján dr. Silling Léda néprajzkutató érkezett hozzánk, aki a Mókásan a Luca-napról c. előadásában mesélt a VM4Köz.Klub vendégeinek az ehhez a naphoz kötődő sok furcsa babonáról és népi szokásról. Hirtelen betoppant a VM4Köz.Klubba Luca is, aki lisztet szórt mindenkire, és szaloncukrot adott a gyerekeknek – megismerhettük Szent Lúcia történetét is.