Új programok a VM4K-ban: Belső kör műveltségi vetélkedő és #after! popkulturált társasjáték

2019. szeptember 03.

2019. szeptember 2-án, hétfőn indultak útjukra a VM4K új, hétindító programjai a Belső Kör  műveltségi vetélkedő, valamint az #after! popkulturált társasjáték, melynek megálmodója és állandó műsorvezetője Rózsa Zsombor.

A Belső kör a játék jellegéből és a kérdések nehézségéből adódóan a húsz év feletti korosztályt célozza meg. A játék keretén belül a játékosok különböző témakörök eltérő nehézségű kérdéseivel birkózhatnak meg, melyek az általános műveltség területéről származnak. A témaköröknek egy kicsit burkolt a címük, ezért nem valószínű, hogy olyan jellegű kérdéseket tartalmaznak, mint amilyenekre – a nevéből adódóan – a játékosok először gondolnak. A játékot még izgalmasabbá és összetettebbé különböző fortélyok és stratégiai lépések varázsolják, ugyanis nem elég csupán a tudás birtokában lenni, taktikázni is tudni kell.  A saját kérdések helyes megválaszolása mellett, a zsetonok gyűjtése is komoly figyelmet és taktikát igényel. A győztes, aki az akadályokat legyőzve, elsőként ér a belső körbe.

Az #after! egy szórakoztató, kifejezetten kamaszoknak készült társasjáték, melynek keretén belül izgalmas feladatok és párbajok követik egymást. A játékhoz nincs szükség semmilyen előtudásra, vagy felkészültségre, csupán jókedvre és bátorságra. 

Az eseményről szóló további beszámolók az alábbi linkeken érhetők el:

Magyar Szó: Vetélkedők a VM4K-ban (beszámoló)

Magyar Szó: Szórakozás és agytorna (beszámoló)

Hét Nap: Művelődj nevetve (interjú)

Pannon RTV: Műveltségi vetélkedőre invitál a szabadkai VM4K (beszámoló, videó)

Kapcsolódó médiatartalom