A Budapest Klezmer Band koncertje a szabadkai zsinagógában – a VM4K szervezésében

2022. május 26. - 19:00 - 20:30

2022. május 26-án (csütörtök) 19 órai kezdettel – VM4K szervezésében – a Budapest Klezmer Band koncertjére kerül sor a szabadkai zsinagóga épületében.

A Budapest Klezmer Band 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.
A zenekar alapító vezetője és egyben zeneszerzője Jávori Ferenc „Fegya”, akinek újító elképzelései Magyarországon megteremtették a klezmer balett, a klezmer szvit és a klezmer musical műfajait is. Mindegyik művészeti produkció világszínvonalú hazai alkotótársakkal készült. A zenekar által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt. A Budapest Klezmer Band számos rangos elismerés és díj birtokosa.

Zenekari tagok:
Jávori Ferenc „Fegya“ – érdemes és Kossuth díjas művész – alapító zenekarvezető, zeneszerző, hangszerelő, zongora, ének
Nagy Anna – harmonika
Kohán István – klarinét
Végh Balázs – dob, ütőhangszerek
Bazda Bence – hegedű, ének
Barbinek Gábor – harsona
Máthé László – nagybőgő

Helyjegyek 1.000, 800 és 500 dináros áron vásárolhatók a VM4K irodájában (cím: Makszim Gorkij u. 6/A), 2022. május 12-től május 25-ig, munkanapokon 9-17h között.

Helyjegyeket a 024/672-110-es telefonszámon foglalhatnak munkanapokon 9-17h között, továbbá a vm4k@vm4k.org.rs e-mail címen és a VM4K Facebook-oldalán üzenetben.
Lefoglalt jegyeiket három munkanapon belül szükséges felvenniük, ellenkező esetben foglalásuk törlődik!