európa

2019. október 24.
2019. május 16.

Dr. Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója volt a VM4Köz.Klub Európa és mi programsorozatának vendége május 16-án, ahol a Kereszténység végveszélyben: Európa, Közel-Kelet, Migráció elnevezésű esttel vártuk az érdeklődőket.

A címválasztás nem volt véletlen, hiszen a migránsválság és annak Európára gyakorolt biztonsági, gazdasági hatásai folyamatosan napirenden vannak – eltérő következtetésekkel. Speidl Bianka a téma elismert kutatója, előadása nem politikai, hanem tudományos alapú megközelítéssel kalauzolta a közönséget.

2019. április 30.

Dr. Speidl Bianka orientalista, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója lesz a VM4Köz.Klub Európa és mi rendezvénysorozatának követekező vendége.

2019. március 28.

2019. március 28-án dr. ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász volt a VM4Köz.Klub Európa és mi című előadássorozatának vendége.

2019. március 01.

Dr. ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász lesz az Európa és mi programsorozatunk vendége 2019. március 28-án 19 órakor a VM4Köz. Klubban.

2018. december 04.

Dr. Bábel Balázs

kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita

 

 

2018. november 17.

Hogyan valósul meg az ember életében országához, hazájához, szülőföldjéhez való viszonya? Segíti vagy rombolja az egyén és a haza közti kapcsolatot az Európát az elmúlt hetven évben uraló ideológia? Milyen következményei vannak ennek az ideológiának? Másként tekintenek-e a hazájukra a kelet-európai nemzetek? És egyáltalán: gondolkodunk-e manapság erről a szóról, ami egykor a költők és írók, festők számára meghatározó téma volt? Foglalkozunk-e a hazaszeretet fogalmával?