Csütörtök esték – A magyar film

2022. február 03.

2022. február 3-án 19 órai kezdettel Csütörtök esték elnevezésű rendezvénysorozatunk 100. alkalommal került megrendezésre. Az est vendége Dudás Viktor filmszakértő volt, akivel Agárdi Gábor újságíró, a Pannon RTV igazgatóhelyettese beszélgetett a VM4K klubhelyiségében. A beszélgetés témája a magyar film volt.

A beszélgetés során szóba kerültek azok a magyarok, akik nagy hatással voltak Hollywoodra, annak aranykorában és később is – Zukor Adolph, William Fox, Lugosi Béla, Gábor Zsazsa, Zsigmond Vilmos, Koltai Lajos, valamint Andy Vajna, aki nevéhez is köthető az új magyar film sikere, valamint a magyar filmipar reformja. Dudás Viktor elmondta, hogy a magyar filmiparban különböző tényezők miatt az utóbbi időben egyre foglalkoztatottabbak a szakemberek, rengeteg külföldi produkció készül Magyarországon. A beszélgetés végén még szóba került, hogy a magyarországi filmesek egyre többet foglalkoztatják a határon túli magyar színészeket, egyre több lehetőséget kapnak a filmvásznon való megjelenésre.

A magyar film témájának apropója a jövő héten, február 10-én induló VM4K Filmklub volt, amely havonta egyszer, csütörtökön várja Önöket magyar filmekkel. Nézzenek be hozzánk jövő csütörtökön is!

Köszönjük, hogy velünk tartottak!

 

Az eseményről további hírek és beszámolók az alábbi linkeken találhatók:

Pannon RTV: Filmklubot indít a VM4K (beszámoló, videó)

Magyar Szó: Terefere a filmekről (beszámoló, nyilatkozat)

Szabadkai Magyar Rádió: A magyar film (a beszélgetés meghallgatása)

Magyar Szó: Nagy a konkurenciaharc, óriási a verseny (interjú)