Csütörtök esték – Mr. és Mrs.

2021. december 09.

A VM4K Csütörtök esték nevű programsorozatának keretén belül egy rendhagyó programon vehettek részt nézőink. 2021. december 9-én a Mr. és Mrs. – Pár-bajok öt színben című fergeteges komédiát játszotta a vajdasági közönségnek a két népszerű színművész és egyben színészházaspár, Verebes Linda és Pindroch Csaba a Kosztolányi Dezső Színház színpadán.

Az előadás a két színész közös színpadi munkája, melyben öt jelenetben, ötféle kapcsolatban, öt különböző jellemvonású embert formáltnak meg. Hol felhőtlenül szórakoztató, hol szívbemarkoló, de mindig mélyen emberi és őszinte történetek, melyek a férfi és nő kapcsolatának örök dilemmáit járta körül. Az öt jelenetet pedig öt rendező – Nagy Viktor, Herendi Gábor, Fonyó Gergely, Dolmány Attila és Megyeri Zoltán – és öt ismert divattervező – Artista, Katti Zoób, Manier, Naraytamas és Herczeg Zoltán – álmodta színpadra.

Az első jelenetben Wendy és John kibontakozó románcát és történetét láthattuk, akik egy újsághirdetés kapcsán találkoznak először. Először mindketten bizalmatlanul fogadják a másik fél közeledését, de mint kiderült, kölcsönös a vonzalom. A második színben a születésnapos Barrie-nek különleges meglepetést tartogat az asszisztense, Janet – hozzá szeretne menni feleségül. Sajnos a kapcsolatból nem lehet semmi, de mielőtt ez kiderülne, még sok szellemes helyzetet kell megoldaniuk. A harmadik jelenetben az éppen harmadszor házasodni készülő Angela ellen fog össze a sors, számos égi jel jelzi neki, hogy inkább hallgasson a testvére, Toby megérzéseire és ne menjen férjhez. A negyedik színben William és Diana, egy színészházaspár kapcsolatába kaptunk némi betekintést és a Nagy Szereppel kapcsolatos félelmeikről és kihívásaikról. Az ötödik, utolsó jelenetben pedig a válófélben lévő Shelly és Bobby civakodását láthattuk, illetve azt, hogy miért is romlott meg a kapcsolatuk.

Az előadást kitörő és szűnni nem akaró taps fogadta, a közönség nagyon örült a felhőtlen kikapcsolódást nyújtó komédiának, a művészek nagy örömére.

A járványügyi rendelkezéseket betartva teltház előtt zajlott a rendezvény. 

Köszönjük, hogy velünk tartottak!

 

Az eseményről további hírek és beszámolók az alábbi linkeken találhatók:

Pannon RTV: Szabadkán vendégszerepelt Verebes Linda és Pindroch Csaba (beszámoló, videó)

Magyar Szó: Nőkről és férfiakról (beszámoló, interjú)

Kapcsolódó médiatartalom