2023. március 30. - 19:00

Csütörtöki filmklub a VM4K-ban

2022. szeptember 22. - 19:00

A VM4K Filmklub magyar filmekkel várja Önt minden hónapban!
2022. szeptember 22-én 19.00 órai kezdettel várjuk Önöket a VM4K Filmklub soron következő vetítésére, ahol a Tantrum (2021, rendező: Nagy Borús Levente) című filmet nézhetik meg, a filmvetítést követően pedig Nagy Borús Levente vajdasági származású rendező, forgatókönyvíróval L. Móger Tímea költő fog beszélgetni.

Nagy Borús Levente 1994-ben született Szerbiában. Középiskolai tanulmányait követően az SZTE pszichológia szakán végezte alapszakos tanulmányait, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen kezdett bele mesterképzésébe. Felsőoktatási tanulmányai alatt már sorozatokról, filmekről és könyvekről tudósított különböző online felületeken, interjúkat készített. A forgatókönyvírásban is kipróbálta magát, amely hozta magával a különböző sorozatos és (rövid)filmes projektek fejlesztését is. Előbbi formátumban a Border Tales című antológia-krimiszéria alapötletével ért el sikereket, mely az RTL Klub és a Paprika Latino közreműködésében megszervezett Hypewriter névre hallgató eseményen debütált és került be a nyolc legígéretesebb projekt közé. 2020-ben bemutatták rövidfilmjét, mely során Vilmányi Benett (Guerilla, Terápia), Bodor Géza (Jóban rosszban, Drága Elza!) és Köleséri Sándor (Vaják, Curtiz, Rossz színész) művészekkel is forgatott.

A film hivatalos tartalmából: Károlynak rossz napja van. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez Károly életének legrosszabb napja. A probléma, ami megnehezíti Károly életét, néhány évtizeddel ezelőtt kezdődött, szóval most a férfi egy dühös nagymonológba kezd, mely során visszatekint az idáig vezető út minden lépésére. De vajon ki a hallgatóság, aki előtt feltárja minden nyomorúságát? A Tantrum világpremierje a rangos 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos programjában lesz. A film Nagy Borús Levente rendezői bemutatkozása. Nagy a Hypewriter forgatókönyvírói pályázaton 2019-ben 3. helyezést ért el egy sorozattervével. Forgatókönyvírói munkái mellett rendezői ambíciói is vannak, ennek eredménye a Tantrum. A film vágás nélküli, egysnittes alkotás, amely nagy kihívást jelentett színészének.
A Tantrum a Vertigo Média gyártásában készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs.
Szereplők: Nagy Zsolt, Leila Ben Salem

Tartsanak velünk!

A belépés ingyenes, de helyfoglaláshoz kötött.
Regisztrálni a 024/672-110-es telefonszámon, a vm4k@vm4k.org.rs e-mail-címen vagy a VM4K Facebook-oldalán üzenetben lehetséges.