Kulturális programok

2023. június 19.

Színvonalas és látványos táncszínházi előadás született Petőfi Sándor legismertebb és legkedveltebb elbeszélő költeményéből, a János Vitézből. A kishegyesi Rizgetős és a bácsfekehetehegyi Kónya táncegyüttes projektuma a vajdasági MOZDULJ! PETŐFI! programsorozat keretében került bemutatásra. A főkét középiskolásokból, egyetemistákból és néhány felnőtt táncosból álló csapat kreatív és magával ragadó módon dolgozza fel Petőfi János Vitéz című művét.

2023. június 13.

A vajdasági MOZDULJ! PETŐFI! programsorozat részeként, a Petőfi-egyesületek és Petőfi szellemiségét őrző egyesületek találkozójára hirdetett pályázat keretében 2023. június 16. és 18. között kerül bemutatásra a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület és a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület közös projektuma, a János Vitéz című táncszínházi előadás.

2023. január 27.

KÖZLEMÉNY a Petőfi-egyesületek, valamint Petőfi szellemiségét ápoló vajdasági egyesületek találkozójáról

2022. december 01.

TÁRSADALMI CÉLÚ FELHÍVÁS

a Petőfi Sándor nevét viselő, illetve Petőfi szellemiségét őrző egyesületek találkozójáról

2023. április 18.

Izgatottan foglalta el a helyét a beözönlő tömeg a temerini Szirma Károly Magyar Művelődési Egyesületben 2023. április 16-án, a Jáccunk Trupp társulat Bolond Istók című előadásának ősbemutatóján. A koncepció megálmodói, László Sándor és Virág György rendező-színművészek az első sorból figyelték a dramatizált elbeszélő költeményt, melyen hónapokon keresztül dolgoztak a fiatal színészekből álló társulattal. A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVII.

2022. december 06.

PÁLYÁZATI KÖZLEMÉNY