MÁRCIUSI TÁNCHÁZ A JUHÁSZ ZENEKARRAL

2023. március 29.

Ahogy már megszokott, a VM4K csapata és a szabadkai Juhász zenekar havi rendszerességgel szervez táncházat Szabadkán. Ebben a hónapban sem volt ez másként. 

Március 29-én 18 órakor az óvodás korosztályú gyermekek, illetve szüleik jöttek el családi táncházunkba. Először csak a gyermekekkel játszottunk népi körjátékokat, párválasztókat, majd a szülőket is invitáltuk egy csallóközi polgári táncokból álló rendre. Húsvét közeledtével egy dalt is megtanultunk közösen a gyermekekkel. Mielőtt elbúcsúztunk volna, moldvai körtáncokkal ismerkedhettek a szórakozni vágyók.

A családokat az ifjúság váltotta, akik 19 órától rophatták kedvükre. Először egy rábaközi csárdást, friss csárdást táncoltak, majd egy sortánc és a híres rábaközi dus is helyett kapott a táncparketten. Egy rövid szünet után egy széki rend következett, erről a településről kicsit többet beszéltünk, hiszen 50 éves a magyar táncházmozgalom, és erről a településről indult útjának a táncház. Egy dalt is megtanultunk ebből kifolyólag.

Az ifjúsági táncházat egy mezőségi táncrend zárta, ahol a legények egy sűrűmagyart is táncolhattak.

A jó hangulat, az öröm a fiatalok arcán örömmel tölt el bennünket is, így a következő hónapban is folytatjuk táncházas sorozatunkat.