Nyári táborok a VM4K-ban

2022. augusztus 02.

A július idén is a táborok hónapja volt a VM4K-ban. Ezúttal is változatos táborkínálatot nyújtottunk a 6-17 év közöttiek számára. Közel 120 gyermeknek és fiatalnak volt alkalma élményekben gazdagodva részt venni programjainkban.

 

Tudós tábor

A 6 és 10 év közöttieket Tudós táborunk várta ezen a nyáron. Táborlakóink minden nap más tudományterület világába kóstolhattak bele, mindezt interaktív módon, sok izgalmas, érdekes feladaton, kísérleten, logikai fejtörőn, tájékozódási versenyen, mikroszkopáláson és más foglalkozáson keresztül. Ily módon betekintést nyerhettek a matematika, a kémia, a történelem, a fizika, a földrajz és a biológia rejtelmeibe. Kis tudósaink a természetben is kipróbálhatták tudásukat, hiszen foglalkozásaink két alkalommal is a VM4K falain kívül zajlottak: a szabadkai kiserdőbe és a palicsi Nagyparkba is tettünk egy-egy kirándulást a tábor ideje alatt. Emellett természetesen nem maradtak el a kézműves és a mozgásos programok sem. A tábor élményekkel teli táborzáró nappal ért véget, amikor mindenki megkaphatta jól megérdemelt emléklapját is.

 

Alkoss, programozz, nyomtass – a 3D új világa

Sok élménydús perc várt azokra a 12 és 14 éves fiatalokra, akik jelentkeztek idei informatikatáborunkba, amely az Alkoss, programozz, nyomtass – a 3D új világa nevet viselte. Foglalkozásvezetőnk, Vörös Csaba ezúttal végigvezette őket azon az úton, amely az ötlettől, a tervezéstől, a programozástól egészen ezek kivitelezéséig tartott. A hét elején megálmodott elképzelések az utolsó napon valósággá váltak: minden informatikus-palánta az emléklap mellett hazavihette  ötletét, ami 3D-s nyomtató segítségével öltött fizikai formát.

 

A dimenziók új világa – nyári informatikai tábor a VM4K-ban

A fiatalabb, 8 és 11 év közötti, számítógépet kedvelő gyermekek számára is szerveztünk egy tábort. Itt két csapat is gyarapíthatta tudását az informatika terén. Ezen a nyáron a résztvevők megismerhették a vizuális tervezés és kódolás nyújtotta lehetőségeket, megrajzolhatták saját elképzeléseiket egy program segítségével, megismerkedhettek a 3D-s nyomtatóval. Szorgos munkájuk eredményeképp a tábor utolsó napjára az ötletek valósággá váltak: kis informatikusaink boldogan vihették haza az általuk megálmodott tárgyakat.

 

Mindenki tánca – nyári kamasztábor a VM4K-ban

Igazi élménytábor várta idén a 12 és 17 év közötti fiatalokat a VM4K-ban. Sor került kamasztáborunkra is, amelynek közpotjában a különböző mozgásformák álltak. A résztvevők belekóstolhattak a néptánc, a kortárstánc, a színpadi mozgáskultúra, a pantomim és sok más, a testünk által kifejezésre juttatható mozgásforma és stílus világába, és megtapasztalhatták ezek kifejezőerejét, sokoldalúságát. A  hét folyamán szerzett tudást, új és hozott ismereteket egy, a tábor ideje alatt felépített koreográfiába gyúrták össze a foglalkozásvezetők és résztvevők, amely a szombati zárónapon teljesedett ki egy valóban felemelő, csodálatos érzéseket kiváltó előadás formájában.

 

Köszönjük mindenkinek!

Az eseményről további hírek és beszámolók az alábbi linkeken találhatók:

Magyar Szó: Tudós tábor és informatikai tábor (közlemény)

Magyar Szó: A lovagkortól a 3D-s világig (beszámoló, interjú)

Magyar Szó: Ahol még a matek is élvezet (beszámoló, interjú)

Magyar Szó: Az íjászat és a lovagkor világában (beszámoló)

Magyar Szó: Forgatós táncokkal indítottak (beszámoló, interjú)

Magyar Szó: Az alapoktól egészen a 3D-s nyomtatásig  (beszámoló, interjú)

Magyar Szó: Szombaton ért véget a Mindenki tánca tábor (beszámoló, interjú)

Pannon RTV: Interaktív gyerektáborok a VM4K-ban (beszámoló, videó)

Pannon RTV: Kommentár nélkül – 2022.07.18. (videó)

Pannon RTV: Híradó – 2022.07.18. (videó)

Pannon RTV: Bepillantani a tánc- és a mozgásszínház világába (beszámoló, fotógaléria, videó)

Vajdasági RTV: Alkoss, programozz, nyomtass! (beszámoló, videó)

Vajdasági RTV: Mindenki tánca (beszámoló, videó)

Hét Nap: Mindenki tánca a VM4K-ban (beszámoló)

 

 

 

Kapcsolódó médiatartalom