Pátkai Rozina koncert

2019. május 30.

Bossa nova, jazz, latin dallamok, saját dalok és improvizációk, amelyek körülölelik az olykor gyermekien egyszerű, máskor kiszámíthatatlanul bolyongó dalokat: ez volt a Pátkai Rozina koncerten 2019. május 30-án. Mindez portugálul, spanyolul és angolul szólt.

Pátkai Rozina négy zenésztársával, Ávéd Jánossal, Ifj. Tóth Istvánnal, Kiss Benedekkel és Benkó Ákossal érkezett a VM4Köz. Klubba.

Pátkai Rozina első lemeze a Vocé e Eu, melyet 2018-ban a Taladim című második lemez követett.

Szaxofon, gitár, nagybőgő és dob kísérte az énekesnő, Pátkai Rozina gyönyörű énekhangját, mellyel elvarázsolta a közönséget. A szebbnél szebb dalokat Rozina történetekkel és mesékkel fűszerezte, hitelesen és nagy átéléssel interpretálta a brazil életérzést kifejező melódiákat. Előkerültek régi és újabb szerzemények is, egyes dalok a beteljesületlen vagy a bohókás szerelemről szóltak, de hallhattunk állatokról szólókat is, valamint itt volt a Summer Samba című nyárcsalogató dal is.  A zenekar elhozta a VM4Köz. Klubba a Black Orpheus című számot, mely Rozina elmondása szerint talán az első bossa nova dal. A Põe-me as Mãos nos Ombros... című Fernando Pessoa-költeményből született dalban nagy teret kapott Ávéd János szaxofonjátéka, aki elegáns szólójában mintha kimondaná mindazt, amire már nincs is szó.