A VM4K új továbbképzései

2020. július 31.

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ a 2020/2021-es tanévre vonatkozólag is sokrétű, színvonalas képzési programot nyújt a diplomával rendelkező, önmagukat képezni vágyó vajdasági magyarok számára.    

A 2020 júniusában meghirdetésre kerülő képzési kínálatban a Szegedi Tudományegyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Semmelweis Egyetem öt szakirányú továbbképzése és egy mesterképzése szerepel. A képzések a pedagógia, a gyógypedagógia, a pszichológia, az elektronika és az informatika tudományterületeit ölelik fel, melyek értékes tudáshoz, komoly munkaerőpiaci versenyelőnyhöz juttathatják a sikeresen diplomázott hallgatókat.

jelentkezés feltétele minden képzés esetén egy meglévő főiskolai vagy egyetemi diploma, mely összhangban kell, hogy álljon a szakirányú továbbképzés előképzettséggel kapcsolatos követelményeivel, valamint önéletrajz és képzéstől függően jelentkezési űrlap és motivációs levél. A képzési idő minden képzés esetén négy félév, ez alól a magyar mint idegen nyelv szakos pedagógus szakirányú továbbképzés képez kivételt, melynek képzési ideje kettő szemeszter. A Károli Gáspár Református Egyetem két képzése kivételével, a képzések államilag támogatottak, így a felvételt nyert hallgatók költségmentesen tanulhatnak. A költségtérítéses képzések tandíja is csupán jelképes összeg, mindösszesen 10.000 Ft-ot tesz ki szemeszterenként. A jelentkezési határidő minden képzés esetében 2020. augusztusára esik.

A VM4K csapata minden tanulni vágyó pályázó számára sok sikert és sikeres tanévet kíván!

A képzésekről szóló további hírek és beszámolók az alábbi linkeken érhetőek el: 

Pannon RTV: Tanulj Szabadkán, magyarul! (közlemény)

Magyar Szó: Színvonalasan, magyar nyelven (beszámoló, interjú)

Vajdaság MA: VM4K: Ősztől újabb két szakkal bővül a továbbképzések száma (interjú)

Szabadkai Magyar Rádió: Új felsőoktatási képzések a VM4K-ban (interjú)

Pannon Rádió: A VM4K új felsőoktatási  képzései (interjú)